söndag, april 05, 2009

Lortgrisen och magikern.

Jag lade mig redan klockan elva igår kväll och somnade bums. Klockan två vaknade jag av att någon drog igen ytterdörren, försiktigt. Med ens var jag klarvaken och noterade illamåendet som hade tagit min lilla kropp i besittning.
Tänkte på den där kiwin jag tagit en tugga av, varefter jag kastade den i soporna för att den smakade konstigt. Kissade och försökte förneka illamåendet och lade mig igen. På mage utan täcke. Det var bastuvarmt i sovrummet.
Det här är något jag inte alls förstår eller behärskar, för temperaturen i mitt sovrum ligger på 17 grader, men när jag vaknar svettas jag som en gris. Någon läsare som förstår sig på?

Nåja. Vid niosnåret vaknade jag av en underbar doft som letade sig in i mitt sovrum. Doften av stekt korv. Magen kurrade. Jag drog mig en timme. Njöt av känlsan att kunna ligga under täcket hur länge som helst. Till sist tog hungern i alla fall över och jag klev upp.
Efter frukosten gjorde jag te och gick ut på trappan för att göra Julia och Jonas sällskap. Det var mulet, men varmt.

När jag senare, efter duschen, hade fått på mig underkläder, upptäckte jag mig själv i spegeln. Jag sträckte på mig och betraktade min halvnakna kropp.
Ni vet, ofta finner man ju en massa skavanker och saker som inte är helt okej på ens kropp. Men idag var en sådan där dag när jag granskade mig själv naken, utan att finna ett enda fel. Jag är vacker. Vacker och helt perfekt.

Resten av dagen har jag vigt åt brevskrivande. Jag ligger ju lite efter, som ni säkert tidigare har förstått. Jag har även pratat med min farmor i telefon och intagit en delekat vegetarisk pizza, samt druckit en hel del kaffe.


Och när jag senare loggade in på Facebook, låg ett litet privat meddelande i min inbox. Ett sånt där meddelande som får en att vilja skrika rakt ut nästan trilla av stolen av lycka.
Och jag är så otroligt glad över att den här unga mannen återigen är en del av mitt liv.

För tillfället huserar jag vid två datorer i datasalen. Jag är väldigt bra på att vara både vänster- och högerhänt, samtidigt, har jag kommit fram till.
Jag har sprungit omkring barfota i skolbyggnaden sedan i eftermiddags. Golven är ju inte rena, precis, kan jag meddelade för de läsare som intresserar sig för detta faktum. Mina fötter är nästan svarta. Jag får ta och unna mig ett omfattande fotbad ikväll. Plocka fram fotfil och dylikt.

Men först ska jag tillsammans med min klasskompis Micke, promenera till Statoil för att köpa snus. Och Coca-Cola. För jag suktar nu. Det vattnas i min mun när jag tänker på denna underbara, kolsyrade dryck. Lite konstigt med tanke på att detta absolut inte är en krapulantisk dag.

Lortgrisen: You know, I can't stop thinkin' about you.
Magikern: That's probably the reason why I think about you too you know.

Inga kommentarer: