måndag, februari 23, 2009

Det är som det är.

Jag har varit så där otroligt lat och otroligt sunkig. Så sunkig att jag inte ens borstade tänderna innan jag gick och lade mig igår kväll. Så lat att jag inte ens har sorterat mina sopor i helgen.
Vanligtvis, när det inte är lov och jag inte är sunkig, är jag väldigt pedant när det kommer till sopsorteringen (detta har hänt sedan jag flyttade till Gotland. Hemma i De Tusen Sjöarnas Land sorterade jag aldrig).
En gång, för ett tag sedan, var en kille hemma hos mig. Vi skulle fika.
När jag gjorde iordning kaffet, hittade den här killen en tom hårinpackningsburk på diskbänken.
- Vad gör den här här? frågade killen.
- Den ska diskas innan den kan slängas (i kärlet för hårdplast), svarade jag.
Killen stirrade storögt på mig.
- Sorterar ni soporna!? frågade han skeptiskt.
- Ja, det är väl klart, svarade jag.
Killen fann detta besynnerligt. Jag fann killen ganska besynnerlig.

Idag har jag storstädat, käkat lunch ensam vid Markan, varit hemma hos mina grannar Annelie och Ellinor. Therese var också där. Sedan kom även Alida och Harry. Vi fikade och några pysslade. Det var mys! Jag beställde några tvålar och en parfym från Oriflame. Therese i min klass är konsult. Jag hade trott att Oriflame-produkterna var riktigt avskräckande dyra, men det visade sig att jag hade fel.

Nu ska jag ta en snabb promenad innan det är dags att bege sig till GIC för en timmes simning. Ikväll vankas födelsedagskalas och jag ska dricka lite alkohol och kanske sjunga lite Sing Star. Spännande!

Inga kommentarer: